Китайско училище отваря врати в София

13:54, 06 авг 15 25 834 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Китайко частно училище, в което ще се обучават 60 ученици от 1-ви до 12-ти клас, отваря врати от есента в София. В него ще има и подготвителна група за 5- и 6-годишните деца, съобщиха от  фондация „Захари Стоянов“.

„Китайският език е много перспективен за бъдещата реализация на учениците ни, защото китайският бизнес и култура не са за подценяване и могат много да ги обогатят“, каза пред БНР председателят на фондация „Захари Стоянов“ Николай Ялъмов.

Желаещите да учат там ще бъдат подбирани с разговори с директора на училището и с психолог.

Институтът „Конфуций“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще подпомага обучението в новото учебно заведение. Той ще урежда престоя на учениците в Китай, които ще посещават страната веднъж годишно за две седмици. Едиствено самолетните билети ще бъдат заплащани от родителите на децата.

Новото училище ще си сътудничи с университета в китайския град Ланджоу, който ще предоставя стипендии за езиковите му програми.

Ялъмов обясни пред БНР, че в страната ни има няколко държавни учлища с китайски паралелки, затова се стремят новото учлище да е първото частно, в което да се изучава китайски език. Освен китайски, децата ще изучават и английски език, а впоследствие ще бъдат въведени и други езици, отбеляза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама