Хаос и задръствания в Лондон заради стачката на метрото

13:45, 06 авг 15 / Свят 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Транспортен хаос в Лондон заради стачката на метрото, която започна в сряда вечерта, когато близо 20 хиляди служители напуснаха работните си места и оставиха британската столица без подземна железница. Стачката е най-голямата от повече от 10 години насам, предадоха международните агенции.

Стачката създаде огромни препятствия за милиони лондончани, които се опитваха да стигнат навреме до работните си места с автомобили, лодки, велосипеди и претъпканите автобуси на градския транспорт.

Стачката бе обявена след продължителен спор около плановете на компанията оператор London Underground от 12 септември да предлага денонощен транспорт през уикенда.

Служителите настояват да бъдат наети още хора за поемане на допълнителните смени, тъй като в противен случай ще пострада балансът между работата и личния им живот.

Според представител на компанията предложението, отправено до синдикатите, включва повишаване на заплатите с 2%, което е над темпа на инфлацията, бонус от 500 лири и обещание, че водачите на мотриси ще имат същия брой свободни уикенди, както и досега. Годишният отпуск също се запазва - 43 дни за водачите на влаковете и 52 дни за персонала по станциите.

Днес в движение са пуснати допълнителни 250 автобуса, в опит да облекчат придвижването на пътуващите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама