Близо 8000 кутии контрабандни цигари в автобус откриха на Капитан Андреево

13:02, 06 авг 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Български автобус с таван, пълен с контрабандни цигари, задържаха митническите служители на Капитан Андреево. Автобусът, управляван от български гражданин, е пътувал от Турция за България.

При пристигане на пункта,  по метода „анализ на риска", митническите служители насочват превозното средство за рентгенова проверка,  при която се установяват необичайни плътности в тавана.

При последвала щателна митническа проверка, след демонтиране на лайсните, зад горния стелаж за личен багаж в пътническия салон,  във фабричните кухини  по цялата дължина на тавана на автобуса, са открити контрабандни цигари. От укритието  служителите са извадили общо 7 907 кутии /158 140 къса/ цигари без акцизен бандерол, всички от марката „ММ".  Стойността на откритите контрабандни цигари е 35 581 лева , а предотвратените загуби от акциз са в размер на 24 155 лева.

Цигарите са задържани.  

При други два случая в товарни автомобили с българска регистрация митническите служители са открили 1660 кутии /33 200 къса/ контрабандни цигари, укрити  по шасито на ремаркето, в сандък за инструменти и в естествени кухини на шофьорската кабина.

Само за първите пет дни на месец август митническите служители на Капитан Андреево са задържали 20 286 кутии /405 720 къса/ контрабандни цигари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама