Роми от Средец се биха ожесточено заради силна музика

12:03, 06 авг 15 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две ромски групи се биха в Средец заради силна музика. Сцената се разиграла около 20:50 часа вчера в района на блоковете 2 и 13, съобщиха от полицията в Бургас.

Разпрата между клановете тръгнала от спор между 21-годишните Куна Маджарова и Йорданка Андреева. Двете ромки си казали остри думи заради това, че Куна редовно нарушавала вечерната тишина, като надувала висока музика в бл. 2.

В кавгата между двете се намесили роднините на Йорданка, за да разтърват двете жени, но от съседния 13-ти блок на помощ на Куна се притичали роднините й. Така между двете групи възникнало пререкание, прерастнало впоследствие в сбиване.

Боят е бил прекратен от полицейския патрул, изпратен на мястото на инцидента. Междувременно обаче от близко разположен до блоковете квартал дошли още близки и приятели на Куна, които започнали да се разправят с роднините на Йорданка. Полицейските служители застанали между ромските групи, за да не допуснат физическа саморазправа. Наложило се към тях да дойдат и допълнителни сили от Районно управление - Средец и ОДМВР – Бургас, които потушили конфликта.

Полицията е задържала основните участници в инцидента. Това са 19-годишният Митко Маджаров, 37-годишният Митко Илиев, както и 23-годишните Симеон Асенов и Калчо Ангелов, всички от Средец. От инцидента няма пострадали.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама