КЗК отмени решение на община Шумен за енергийния одит на панелките

11:54, 06 авг 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на община Шумен за класиране в обществена поръчка за избор на изпълнител за изготвяне на обследване за енергийна ефективност. Фирмата, класирана на второ място “Евиданс инженеринг” ЕООД – София обжалва решението на Община Шумен, с което за изпълнител е избрана варненската фирма “СС-консулт” ЕООД.

Става въпрос за енергийния одит, който трябва да се направи на първите 10 панелни блокове в Шумен, подали документи за безплатно саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

От решението, публикувано в сайта на КЗК става ясно, че комисията намира пропуски в прилагането на Закона за обществените поръчки и връща преписката в община Шумен. Процедурата трябва да продължи от етап разглеждане на документите от плик №1.

Освен това община Шумен ще трябва да заплати 5 633 лв. разноски, направени от фирма “Евиданс инженеринг” в хода на производството пред КЗК.

“Общината няма да обжалва решението на КЗК, защото едно дело пред Върховния административен съд вероятно ще се проточи с месеци и това още ще забави енергийното обследване на сградите.

Препоръките, направени от комисията ще бъдат изпълнени. Процедурата по обявената обществена поръчка за избор на изпълнител ще бъде възобновена и общинската комисия ще се събере, за да разгледа документите на кандидатите да правят енергийния одит”, обясни ст. юрисконсултът на община Шумен Иван Кавръков.

Topnovini.bg припомня, че седем фирми участваха в стартиралата през март обществената поръчка.

Това са „Протико ИЛ" ООД, „Евиданс инженеринг" ЕООД, „СС Консулт" ЕООД, ДЗЗД „Енерготех консулт", Консорциум „Конструктивно обследване", Консорциум „"Саниране" ДЗЗД,, и „ДИНС-консулт" ООД.

Общата прогнозна стойност на поръчката е 231 681 лв.

Предметът на поръчката включва външно и вътрешно обследване на сградите, издаване на технически паспорт, установяване на конструктивната устойчивост, даване на предписания и препоръки за изготвяне на техническата документация за допустимите за финансиране дейности. Работата трябва да се извърши до месец, считано от датата на подписване на договора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама