Четири кражби на селскостопанска продукция са регистрирани през юни в Шуменско

11:54, 06 авг 15 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Девет специализирани полицейски операции за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и пожарната безопасност при прибиране на селскостопанска продукция са проведени през юни в област Шумен, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Извършени са проверки на над 130 души, проверени са 53 моторни превозни средства, 11 търговски обекта и 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали. 130 проверки за извършени на охранители за земеделски кооперации. За нарушения са съставени 12 акта по Закона за българските лични документи, 16 акта по Закона за движение по пътищата, два по Кодекса за застраховането, съставени са и 7 глоби по фиш.

През юни са регистрирани четири престъпления свързани със селскостопанска продукция. Две от тях са разкрити, по другите две се работи за установяване на извършителя.

200 кг. зелено люцернево сено са откраднати от земеделска нива в землището на село Тъкач, собственост на Ю.М. от село Климент. Кражбата е станала на 16 юни. По време на извършената проверка, започнала след подаден заявителски материал, извършителят Н.Р. е установен. Материалите са изпратени на Районна прокуратура- Нови пазар за налагане на административно наказание по чл. 218 Б от НК.

Неизвестен е извършил кражба на коза от селскостопанска постройка в село Векилски. Образуван е заявителски материал на 22 – ри юни след подаден сигнал от собственика. Кражбата е станала в тъмната част на денонощието от 20 юни, а козата е открадната от селскостопанска постройка на ул.”Ален мак” в селото. Работата по установяване на извършителя на деянието продължава.

Сигнал за кражба на череши от землището на село Добри Войниково, община Хитрино в получен на 9 юни. Извършителят на деянието е установен- Р.А. По случая е заведен заявителски материал по описа на районното управление в Шумен.

Кражба на цвят от слънчоглед от нива, собственост на кооперация в село Ловец е регистрирана на 30 юни. По описа на районното управление във Велики Преслав е заведен заявителски материал. Извършителят е в процес на установяване.

През месеца са проведени 81 работни срещи с кметовете на населени места и 48 срещи с управители на фирми и земеделски производители за предприемане на съвместни мерки по създаване на организация за охрана на посевите, местата за складиране на зърно и осъществяване на контрол по изкупуване на селскостопанска продукция.

С ръководствата на частни охранителни фирми и звената за самоохрана, ангажирани с охраната на селскостопанската продукция са проведени пет работни срещи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама