Апелативният съд отхвърли искането за по-лека мярка на Герман Костин

11:41, 06 авг 15 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският апелативен съд не уважи искането на защитата на Герман Костин, обвинен в убийството на 5-годишния Никита Леонтиев и майката на детето – Анна Леонтиева, за по-лека мярка. 

В края на май САС постанови на Костин най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", като се позова на безспорните доказателства срещу Костин. Едно от тях беше ДНК на подсъдимия, намерено на местопрестъплението.

Миналата седмица обаче защитата на обвиняемия поиска от Софийски градски съд (СГС) мярката да се преразгледа и да бъде заменена с нова.

„Съдът не уважи исканията ни, но много от оплакванията ни бяха отчетени като основателни. Не сме имали други предложения, освен един критичен прочит на доказателствата. Обвинението е изключително тежко. Доказателствата остават същите. Ние отново след 3 месеца говорим за едни и същи доказателства. Новите дори съдът каза, че не са съществени“, каза адвокатът на Костин Капка Гергинова.

Защитата коментира и развитието на делото по същия случай, което се води в Русия.

„Мога да кажа категорично, че от Русия към моя клиент няма никакви претенции и никакви извършвани действия“, каза адвокат Гергинова.

Въпреки това съдът остави Костин в ареста с оглед на тежкото обвинение и опасността да извърши ново престъпление или да се укрие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама