Зеленогорски: Няма опасност управляващото мнозинство да се разпадне

10:11, 06 авг 15 / Политика 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Няма опасност управляващото мнозинство да се разпадне“, заяви в сетрушния блок на бТВ съпредседателят на групата на Реформаторския блок (РБ) в парламента Найден Зеленогорски. Той припомни, че още от създаването на блока се говори за разпадането му, но това не се случва.

Поредният повод за подобни твърдения от страна на анализатори и политически опоненти стана орязването на съдебната реформа и неприемането на закона срещу корупцията в последните дни на парламентарната сесия.

Зеленогорски уточни, че предстои заседание на Съвета за развитие, на което ще се изготви конкретен график за продължаване  на реформите в съдебната власт, приемане на законите за борба с корупцията по високите етажи на властта и лечебните заведения, и следването на приоритетите на правителството.

„С ДПС сделка за съдебната реформа не сме правили и няма и да правим никога“, категоричен беше депутатът. Според него е логично, когато управляващото мнозинство не е достатъчно за гласуване на промени в Конституцията, това мнозинство да се обърне към остатъка от партиите в парламента. „Това не означава, че една политическа сила е силен фактор”, поясни той.

Зеленогорски коментира и отношенията вътре в РБ. „Ние сме единни в многообразието си, като Европейския съюз – трудно взимаме решение, но когато го вземем то се изпълнява“, посочи той. Съобщи, че вече в 95% от общините са постигнали съгласие за общи кандидатури за кмет. „Вече сме готови за единното ни явяване на местните избори“, обобщи Зеленогорски, който е и председател на предизборния щаб на блока.

Реформаторите се надяват предложените от тях промени в НК срещу купуването на гласове да минат в парламента още през септември, за да постигнат ефекта си още на местния вот в края на октомври. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама