Симеон Дянков: Вторият мандат на Иван Искров беше голяма грешка

09:27, 06 авг 15 / Политика 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България е единствената страна, в която няма забрана бивши сътрудници на Държавна сигурност да заемат ключови позиции. Това каза в студиото на Нова телевизия бившият финансов министър Симеон Дянков.

"В банковия сектор 72% от собстсвенците е мениджърите на банки в последните 20 години са от бившата ДС", посочи Дянков. Според него Борисов като премиер няма зависимост от бившите тайни служби, но косвено е повлиян от натиска от страната на лидерите на АБВ и ДПС, който са свързани комунистическитe тайни.

Дянков коментира, че връзките в банковия сектор са разрушени, което ще се отрази на малкия и среден бизнес у нас. Той коментира кризата в КТБ и работата на бившия управител Иван Искров. Запитан дали Искров е заслужавал заплата от 45 000 лева, каквато се смята, че е взимал, Дянков заяви, че не я е заслужавал. Не е и редно да се крие колко точно е, а въпросът е бил повдиган още през 2010 година. 

„Определено не си ги заслужи. И преди фалита на банката миналата година имаше проблеми – през 2006 и 2008 година”, заяви Симеон Дянков. 

„Г-н Искров не отговаряше на условията, според мен беше една от големите грешки на 2009-2010 година, че той получи 2-ри мандат”, заяви Дянков. Според него подкрепата за този мандат Искров  е получил в парламента, а не в правителството. Той беше избран с всички гласове на ДПС, голяма част от БСП, значителна част от ГЕРБ”, обясни Дянков. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама