Деца от Добрич опознаха света на професиите

07:48, 06 авг 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Развлекателни и поучителни занимания организира за децата от летния детски клуб „Играй и учи“ при Регионалната библиотека „Дора Габе“ в Добрич Центърът за кариерно ориентиране. С помощта на забавни игри кариерните консултанти обогатиха знанията на децата за света на професиите. Всеки участник в клуба имаше възможност да се включи в игрите и да се изяви.

В играта „Актьори“ децата влизаха в роли на хора, упражняващи различни професии. Чрез жестове, мимики и движения те представиха определени професии пред своите приятели, а публиката с ентусиазъм ги разпознаваше.

Подреждането на пъзели е любимо занимание за всички и участниците с любопитство подредиха пъзелите, за да видят коя професия ще се получи на картината. А от разбъркани буквички, те образуваха думи – названия на професии и разказваха какво знаят за тях.

В края на заниманията децата надуха балони на желанията. Те споделиха с кариерните консултанти какви искат да станат, когато пораснат. Написаха и изрисуваха своите мечти на балоните и ги пуснаха да полетят, за да се сбъднат.

Центърът за кариерно ориентиране в Добрич е създаден по проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама