80 семейства от Търговищко получиха безлихвени заеми за ремонти на къщите си

07:23, 06 авг 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
80 семейства от Търговищко са подпомогнати с безлихвени заеми за подобряване на жилищните си условия. Това отчетоха от Клуба на нестоанските организации, които изпълняват проекта в региона. домакинствата, на които са предоставени средства са с деца до 18 години и благодарение на тези заеми са направени частични или пълни ремонти на покриви, подмяна на ВиК канализации, дограма, вътрешни ремонти и други подобрения в къщите в общо 6 населени места.

В края на миналия месец изпълнението на проекта е проследено от Фондация ХАБИТАТ, България. Представители на организацията са се запознали с постигнатите резултати, като са посетили на място 3 семейства от Търговище, 4 от село Голямо Ново и 4 от село Вардун. С всяко от посетените семейства е проведена анкета и разговор, как програмата е помогнала те да подобрят своите жилищни условия, какви ремонтни дейности са извършили с получените средства, успяват ли да възстановяват своевременно заемите си.

"По време на работното посещение беше обсъдено и предстоящото допълнително безвъзмездно финансиране на партньорите по проект „Подобряване на жилищните условия чрез безлихвено финансиране за жилищни подобрения на семейства с ниски доходи, отглеждащи деца”, един от които е Клуба в Търговище. В края на месец август предстои отчитането на резултатите от изминалата година. Проектът ще продължи и през следващата година." увериха от нестопанската организация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама