ГЕРБ отрекоха, че ще бламират здравната реформа

21:59, 05 авг 15 / Политика 25 796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание д-р Даниела Дариткова (ГЕРБ) отрече появилата се във в-к "Сега" информация, че партията на Бойко Борисов е подготвила законодателни предложения между първо и второ четене на здравната реформа, с които целят да я бламират.

Според нея предложените поправки целят "единствено постигането на максимално широко съгласие". "Това, което ние от политическа партия ГЕРБ сме предложили, в никакъв случай не е отстъпление от принципите, заложени в споразумението за коалиционно партньорство и в нашата програма", обясни тя.

Спорните моменти засягат приватизацията на лечебни заведения, акредитацията им и възможността за сливане на диспансери с големи болници.

Темата засегна по-рано днес и самият Бойко Борисов по време на правителственото заседание. "Не само че никой не иска бламиране на Москов, защото тя не е на Москов, тя е на кабинета реформа, не само че не искат, работим и правим всичко възможно да се случат всичките реформи, виждате", каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама