Ремонтите и задръстванията по бул. "Витоша" изнервиха софиянци (снимки)

19:37, 05 авг 15 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани недоволстват от задръстванията и преустановеното движение на трамваите по линия 1 и 7 заради ремонта по бул. „Витоша". Реконструкцията обхваща участъка от бул. „Ген. Скобелев“ до бул. „България“ и причини голямо объркване, както сред пешеходците, така и сред водачите на автомобили, установи репортерска проверка на София Topnovini.bg.

Част от шофьорите и пешеходците, които преминаваха през участъка в ремонт, споделиха, че минават за първи път по булеварда, откакто ремонтните дейности са започнали. Те бяха видимо изненадани. Водачите, които използват маршрута редовно, отбелязоха, че в момента няма как да сменят прехода си към друго място и просто ще изчакват потока от коли.

„Да се надяваме, че ще стане поне качествено“, каза млада дама, която беше забързана, след като от доста време чакаше на пешеходния светофар.

Един от шофьорите отбеляза, че обстановката го изнервя и „въпреки това ще чакам“. На това мнение бяха и други. Млад мъж, живеещ наблизо, сподели, че ремонтът не му създава затруднения и лесно се ориентира къде се намират временните спирки на градския транспорт.

„Сега не мога да премина. То няма и къде да се мине, имаше подлез, но и там нещо работят“, обърна внимание на затрудненото преминаване през булеварда възрастна жена. Тя пресече в търсене на спирката на трамвая, но след като не я откри се върна объркана обратно на тротоара от страната на малкото НДК.

Разбира се, екипът ни срещна и осведомени за вече променения маршрут на трамвай № 7 и знаеха, че са пуснати временни автобуси, които да улеснят гражданите в транспорта им в района.

„Автобусът, който ползвам ми върши работа и липсата на трамвай в участъка не ми влияе“, каза чакаща на спирка жена.

„Ние, възрастните хора, трябва да се примиряваме. Бунтът е за младите хора. На нашата възраст трябва да приемаме нещата каквито са“, заяви друга, сочейки с бастуна си къде би трябвало да се намират спирките на трамвая.

Въпреки че светофарът за шофьорите бързо сменяше цвета си на червен и се образуваха задръствания, гражданите изразиха надеждата, че ремонтът ще приключи бързо.

Припомняме, че трамвай № 1 е спрян временно, а маршрутът на трамвай № 7 е променен и ще се движи от метростанция „Хан Кубрат“ до „Петте кьошета“ и по маршрута на трамвайна линия № 6 до ж.к. „Лозенец“, съобщи Столична община във връзка с осъществяването на ремонтните дейности.

Разкрити са временни автобусни линии 1тм и 7тм. Автобус 1тм ще спира на началната си и крайна спирка „14-ти ДКЦ“, спирка „бул. Пенчо Славейков“ на бул. „Пенчо Славейков“ след десния завой от бул. „Витоша“ в съществуващия джоб, на спирка „Читалище д-р Петър Берон“ на бул. „Витоша“ след десния завой от бул. „Арсеналски“ на 25 метра след пешеходната пътека.

Автобус 7тм е с начална и крайна спирка „бул. Черни връх“, която е и за автобусните линии 72 и 604, спирка „кв. Манастирски ливади“ на 50 метра след десния завой към подлеза, спирка „кв. Манастирски ливади“ в подлез на 100 метра преди изхода, спирка „ж.к. Мотописта“ на бул. „България“ при подлеза за съществуващата трамвайна спирка.

Ремонтът ще продължи до 31 август.

Местата за платено паркиране на бул. „Витоша“ между ул. „Верила“ и ул. „Балша“ се закриват също временно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама