24-часова стачка в лондонското метро

19:16, 05 авг 15 / Свят 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на лондонското метро спират работа за 24 часа тази вечер, съобщи Ройтерс. Стачката е срещу въвеждането на денонощен режим на работа на подземната железница в почивните дни. Синдикатите настояват плановете за денонощна работа да бъдат замразени засега. Те заплашват протеста да се разшири ако исканията им не бъдат удовлетворени.

Протестиращите служители на метрото настояват за допълнителните смени през уикенда да бъдат наети още хора. Те обвиниха оператора на метрото London Underground в липса на гъвкавост за подобряване на условията им на труд. Компанията твърди, че е предложила повишение на заплатите и бонуси за компенсиране на промените в трудовите графици.

Местните властите са взели мерки и се осигурили допълнителни автобуси за лондончани.

Подобна стачка имаше и на 8 юли, когато метрото спря напълно работа - за първи път от 13 години. Това предизвика истински хаос в транспорта, задръстванията бяха гигантски, а малкият бизнес отчете загуби за около 300 млн. паунда.

Междувременно кметът на града Борис Джонсън отправи критика към синдикатите, че не приемат отправеното им предложение за компенсиране на служителите заради нощния труд и заяви, че няма да допусне да се отпуснат повече пари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама