Благоевградска област на второ място по заловени пияни шофьори

18:44, 05 авг 15 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“За първите 6 месеца на 2015 година в Благоевградска област са заловени 222 водачи на МПС, употребили алкохол до 1,2 промила, както и 205 с алкохол в кръвта над 1,2 промила”, заяви Димо Чобанов, началник КАТ-Благоевград. Така Благоевградски регион се нарежда на второ място в страната по брой заловени пияни водачи. Въпреки засиления контрол от страна на Пътна полиция в цялата страна, в Пиринско са констатирани над 400 случая на управление на МПС след употреба на алкохол от началото на годината до момента”, допълни шефът на КАТ.

Той уточни, че през миналата година до месец юли са констатирани 158 случая на неправоспособни водачи, а тази година без правоспособност са заловени 155 души. Допълнителни патрули през летния сезон и най-вече през почивните дни са разположени по най-натоварените трасета в региона - главен път Е- 79 и път II-19.

Според Закона за движение по пътищата при шофиране с алкохол от 0,5 до 1,2 промила предвидената санкция е от 500 до 1000 лева и лишаване от книжка за срок от 6 месеца до 1 година. При случаите над 1,2 промила концентрация на алкохол се образува досъдебно производство, а предвиденото наказание е лишаване от свобода до 1 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама