И хеликоптерите на военните в окаяно състояние

18:26, 05 авг 15 / Политика 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветските хеликоптери Ми-17, които все още са на въоръжение в Българската армия, също се намират в окаяно състояние. Това става ясно от стенограмата на провелото се днес заседание на Министерски съвет.

Министърът на отбраната Николай Ненчев посочва пред премиера, че и двата се нуждат от спешен ремонт, като в момента може да се разчита само на единия от тях, тъй като другият е с изтекъл летателен ресурс. Ми-17 участват в гасенето на пожарите, разразили се в страната.

От стенограмата става ясно, че два двигателя трябва да бъдат спешно ремонтирани, които ще струва около два милиона лева от бюджета на военното ведомство. Министър Ненчев заявява, че се търси вариант за ремонтирането им в българското дружество “ТЕРЕМ-Летец”.

“Сега го действайте, за да не се губи време, защото не се знае до октомври какво и как ще се случи. А пък за новия бюджет като се планира, ще имате грижата да прибавите. Значи днес митниците и данъчните да работят за два милиона в повече още”, коментира премиерът Бойко Борисов.

В лошо състояние и с изтичащ ресурс са и изтребителите на армията.

От стенограмата става ясно, че премиерът е дал обещание да осигури финансови средства за ремонта на изтребителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама