По година и половина условно за "спестено" над 120 хил. лв. ДДС в Русе

17:43, 05 авг 15 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Атанас А. и Георги Г. са виновни за това, че през 2006 и 2007 г. като част от ръководството на фирма "Даско интернешънъл", са отговорни за съставянето на неистински данъчни декларации, счетоводни документи с невярно съдържание и др., с които са ощетили държавата при построяването на търговски комплекс "Родина" в Русе".

Това постанови днес Окръжен съд - Русе.

Двамата получиха по година и половина условно с 3 г. изпитателен срок за "спестеното" на държавата ДДС в размер над 120 000 лв. Те ще поемат и разходите, направени по време на досъдебното и съдебното производство.

Присъдата, прочетена в отсъствието на обвиняемите, може да бъде обжалвана в 15-дневен срок, считано от днес, пред Апелативен съд - Велико Търново.

Делото е образувано през февруари тази година, но стартира реално през април. Преди повече от година като обвиняем пък бе привлечен и Венцислав Ангелов - Чикагото за това, че като пълномощник на "Даско интернешънъл" е предоставял за осчетоводяване фактури, които са със съдържание, което не отговаря на истината. Обвиненията срещу него обаче бяха смъкнати още преди старта на делото, в което той бе единствено свидетел.

Тогава Чикагото призна, че е участвал активно в изграждането на търговския комплекс "Родина", като "поканил свой приятел да инвестира в този проект, присъствал е в първия етап на изграждането му, но след това се е скарал с обвиняемия Атанас и повече нищо не знае какво и как се е случило там".

Понастоящем пък в комплекс "Родина" се помещават едва няколко магазина и централата на ПП ГЕРБ в Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама