Прокуратурата за трети път призовава кмета на Карлово

17:38, 05 авг 15 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов ще бъде призован за трети път, за да му бъде предявено обвинение за извършено длъжностно престъпление, съобщиха от Окръжна прокуратура - Пловдив. Призовката е за 12 август, сряда, за което са уведомени и Кабаиванов, и защитникът му.

Прокуратурата наблюдава досъдебно производство, по което е следвало на 30 юли 2015 година и на 4 август 2015 година да бъде предявено обвинение на Кабаиванов.

На 30 юли това не се е случило, тъй като в същия ден призованият Емил Кабаиванов е постъпил спешно в болница.

При следващото призоваване – на 4 август, отново не е било  предявено обвинение, а причината е ново постъпване на Емил Кабаиванов в болнично заведение.

Обвинението срещу Емил Кабаиванов е свързано с извършено престъпление за периода от април 2013 година до април 2014 година, през което време в качеството си на кмет на община Карлово е извършил действия като не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество. Това впоследствие е довело до разпиляване на имущество в размер на 22 849 лева.

Според разследването се касае за извършени финансови разплащания към три лица по оперативна програма "Околна среда 2007-2013" на Министерството на околната среда и водите. 

Установено е, че трите лица, които са били в близки отношения с кмета, никога не са посещавали работното си място и не са извършвали дейности, свързани с парите, които са получавали. Те са били назначени на работа в Община Карлово.

Обвинението е квалифицирано като умишлена безстопанственост.

Разследването е в активна фаза, поясняват от прокуратурата в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама