Продължават аварийните ремонти на шуменските улици

17:08, 05 авг 15 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аварийните ремонтни дейности по улиците в Шумен продължават, а комисия ще оглежда нови отсечки, за да прецени дали се нуждаят от ремонт. Това каза за Topnovini.bg директорът на Общинско предприятие „Паркинги, гаражи и благоустройство” Сергей Стойков.

„Преди няколко дни е правен нов оглед, чакаме писмо с новите маршрути, които трябва да се изкърпват”, каза той и допълни, че вероятно до седмица ще получи указания кои са следващите улици, които да бъдат закърпвани.

Комисията, която преценява това е от специалисти от Община Шумен, които решават къде има сериозни нарушения на пътната настилка в града.

Стойков обясни, че до момента са извършени кърпежи по бул. „Мадара” от района на бившата Дивизия до Фикосота. Също така е работено и по ул. „Велики Преслав”, както и в района на Болницата. “Много дупки са оправени и по бул. „Симеон Велики” около стадиона и кръстовището към гарата”, допълни Стойков.

Бюджетът, които е утвърден в началото на годината за тези аварийни ремонти, е 160 хил. лв.

„Това са средствата, с които разполагаме за цялата година, за кърпежи, за ремонт на светофари и подмяна на знаци, където е необходимо”, каза директор на общинското предприятие и допълни, че засега средства все още има.

Сергей Стойков изрази увереност, че ремонтите на шуменските улици ще приключи до средата на август.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама