С кучета издирват 85-годишен софиянец в Стара планина

17:07, 05 авг 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията издирва 85-годишният            Дончо Дончев от София. Мъжът е с ръст около 160 - 165 см с пълно телосложение,очи пъстри, с бяла коса, с челна и теменна плешивост.

Видян е за последно на 01.08.2015 г. на връх Бузлуджа на празника на БСП. Облечен с риза с къси ръкави на оранжеви райета, тъмен панталон, сиво бял шлифер, зелена маскировъчна шапка тип бомбе, светло кафяви обувки. Носи със себе си зелена туристическа чанта, и бастун.

„Лошото е, че ни сигнализираха 4 дни след като човекът е изчезнал”, коментираха  от полицията. Според служителите на реда Дончо е слязъл от автобуса на 1 август на връх  Бузлуджа с уговорката в 14.00 часа да бъде отново там, за да тръгват обратно за София.

В 14.00 часа той не се е явил. Чакали го половин час и тръгнали, без да уведомят полицейския щаб на Бузлуджа. Едва във вторник дъщеря му подала жалба в Шесто районно полицейско управление в София за издирването му. От Организационния комитет на БСП са потвърдили пред полицията, че възрастният човек не се е качил на автобуса.

„Започнахме издирването, лошото е, че сигналът е много закъснял. Ако ни го бяха подали своевременно, досега щяхме да го намерим”, коментираха от полицията.

„Дано да не е късно, но утре в издирването ще се включат и кучета”, информираха още от Казанлъшкото районно управление.

От полицията отпавят апел към гражданите, ако някой е виждал Дончо, да се сигнализира на тел.112 или най- близкото Районно управление на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама