Партията на Кунева настоя за по-бърза консолидация на Реформаторския блок

16:52, 05 авг 15 / Политика 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изключително важно е да възстановим легитимните органи на Реформаторския блок и да започнем да взимаме решения по ясни правила. Това заяви на пресконференция в Плевен вицепремиерът по европейските въпроси и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева, цитирана от партийния пресцентър.

Късно снощи Изпълнителният съвет на ДБГ излезе със специално решение, в което се настоява за допълнителни стъпки за консолидация на блока и за изпълнение на плана за превръщането на РБ в единен политически субект. Те настояват за единна регистрация за местните избори и за възстановяване на единните колективни органи на Блока според учредителното споразумение.

Кунева припомни, че според учредителното споразумение от края на 2013 г. като легитимен орган за взимане на решения е записан изпълнителният съвет на РБ. Той обаче не е заседавал от година за сметка на председателския съвет, а голяма част от решенията се взимат на заседания на парламентарната група и министрите.

Меглена Кунева посочи, че трябва да бъде възстановена и работата на легитимен граждански съвет. Та беше категорична, че РБ е сложна структура от шест партии и именно за това са необходими ясни правила. Според нея фактът, че все още няма единна регистрация се дължи до голяма степен и на липсата на изпълнителен съвет, в който да се взимат решенията.

Зам.председателят на ДБГ и ръководител на предизборния щаб на РБ Найден Зеленогорски коментира, че партиите в Блока работят за постигане на единство във възможно най-много общини. По думите му ако 4 от петте партии на РБ в дадена община успяват да постигнат съгласие, това е достатъчно, а другите спорове трябва да се решават на арбитраж между централите в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама