Н.Зеленогорски: Партиите в Блока работят за единство във възможно най-много общини

16:50, 05 авг 15 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Партиите в Блока работят за постигане на единство във възможно най-много общини“. Това заяви днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен зам.-председателят на „Движение България на гражданите“ /ДБГ/ и ръководител на предизборния щаб на Реформаторския блок /РБ/ Найден Зеленогорски. Той заедно с вицепремиера по европейските въпроси и лидер на ДБГ Меглена Кунева е на посещение днес в Плевен и Долни Дъбник.

По думите на Зеленогорски, ако четири от петте партии на РБ в дадена община успяват да постигнат съгласие, това е достатъчно. Другите спорове трябва да се решават на арбитраж между централите в София.

Меглена Кунева и Найден Зеленогорски дадоха Плевен за пример за консолидация на Блока, където всички партии от РБ, а и други извън него, застанаха зад кандидатурата на Георг Спартански.

„Изключително важно е да възстановим легитимните органи на Реформаторския блок и да започнем да взимаме решения по ясни правила“, заяви Меглена Кунева по повод приетата снощи позиция на Изпълнителния съвет на ДБГ, с което движението настоява за допълнителни стъпки за консолидацията на Блока.

Тя посочи, че според учредителното споразумение от края на 2013 г. като легитимен орган за взимане на решения е записан изпълнителният съвет на РБ. Той обаче не е заседавал от година за сметка на председателския съвет, а голяма част от решенията се взимат на заседания на парламентарната група и министрите.

Меглена Кунева посочи, че трябва да бъде възстановена и работата на легитимен граждански съвет. Та беше категорична, че РБ е сложна структура от шест партии и именно за това са необходими ясни правила. Според нея фактът, че все още няма единна регистрация се дължи до голяма степен и на липсата на изпълнителен съвет, в който да се взимат решенията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама