Меглена Кунева: Анонимните сигнали няма да са врата за доноси

16:39, 05 авг 15 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Фалшиви са страховете на парламентаристите. Анонимните сигнали, от които толкова много се притесняват, изобщо не са отваряне на вратата за доноси“. Това заяви днес в Плевен вицепремиерът Меглена Кунева по повод неприетия на първорто четене в края на сесията на Народното събрание антикорупционен закон. Тя е в града за среща с членове и симпатизанти на „Движение България на гражданите“ и е придружавана от своя заместник в партията и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок, Найден Зеленогорски.

Меглена Кунева посочи, че са предвидени начини, по който филтърът за анонимните сигнали може да бъде направен разумно. По думите й анонимни сигнали ще бъдат приемани, но само ако в тях има достатъчно факти и доказателства, които да водят до извършено нарушение. Както в момента Прокуратурата може да започне предварително разследване по публикуван в пресата материал.

Вицепремиерът каза още, че не е доволна от приключването на тази сесия на Парламента, именно заради неприемането на антикорупционния закон и то след като са положени толкова усилия по неговото изготвяне и разясняване.

„Дебатът бе определен за последния ден и час на сесията на Народното събрание. Това дори да е въпрос на лошо изчисление на възможностите на парламентарния ден, не говори добре за нас. Ако не можеш да си изчислиш добре времето в политиката, едно от най-големите ти оръжия, на практика е счупено“, каза Меглена Кунева. Според нея законът ще бъде приет през есента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама