Излишъкът в бюджета е 801 млн. лв.

16:34, 05 авг 15 / Политика 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Излишъкът в бюджета към 31 юли т.г. е бил 801 млн. лв., съобщи зам.-министърът на финансите Кирил Ананиев по време на днешното заседание на Министерски съвет. От данните на министерството за същия период през миналата година дефицитът е бил 1 147 милиона лева. Към края на миналия месец изпълнението на приходите е над 19 милиарда лева, която представлява 62.7% от годишния размер, става ясно още от стенограмата на заседанието. 

Премиерът Бойко Борисов посочи, че високите приходи са резултат от отличната работа на създадените звена за борба с корупцията и контрабандата. По време на заседанието става ясно още, че здравните и социално-осигурителните вноски също бележат преизпълнение.

„Сами разбирате, че всичко това отива в частни джобове и сега се изправя срещу нас. Затова искам още веднъж да благодаря на колегите от Реформаторския блок, на АБВ, на всички, които проявявате воля. Всички, които говорят за служебни правителства, нови избори, са точно тези, които понасят най-големите щети в момента“, коментира той.

"Тук искам специално пак да благодаря и на прокурорите, на МВР, на ДАНС, особено на БОП, на Дирекция на полицията, защото тези звена, които направихме… не знам, госпожо Кунева, била ли сте там в звената горе, в междуведомствения координационен център, но с госпожа Бъчварова отидете и ги вижте, защото за мен това е материалната битка и най-видима с корупцията и контрабандата. Това са черните пари, които се генерират. Това са сто процента черни пари, които се разливат и корумпират цялата система и държава", допълва още Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама