Ципрас: На финалната права сме на сключване на споразумение

16:15, 05 авг 15 / Свят 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гърция е близо до споразумение за третата спаасителна програма за страната, заяви премиерът Алексис Ципрас, предадоха световните агенции.

„На финалната права сме на сключването на споразумението с международните кредитори. Въпреки трудностите, с които се сблъскахме, това споразумение ще сложи край на несигурността за бъдещето на Гърция в еврозоната“, каза той по време на свое посещение в гръцкото министерство на земеделието.

"Не бива да се игнорира фактът, че споразумението има и минуси", заяви Ципрас идобави, че . при извършването на данъчната реформа трябва да се отчитат интересите на всички граждани и да се осигури равномерно разпределение на данъчната тежест“.

Премиерът на Гърция подчерта, че е необходимо да се направи всичко възможно, за да се осигури социална справедливост на гражданите при запазване на доходите на всички професионални групи, както и да се гарантира преразпределение на доходите чрез реформи".

Междувременно днес в Брюксел говорителката на ЕК Мина Андреева е заявила, че Европейската комисия очаква споразумението между Гърция и кредиторите да бъде постигнато в срок - до 20 август.

По-рано днес председателята на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви, че ЕС може да предостави на Гърция втори мостов кредит, в случай че преговорите по споразумението за трета спасителна програма се проточат. Все пак, Юнкер изрази надежда, че споразумение ще бъде постигнато, защото според него преговорите напредват "по задоволителен начин" в тази посока.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама