32 проекта са одобрени на територията на РИОСВ-Шумен

15:45, 05 авг 15 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметства, училища и детски градини от Шуменска област ще правят кътове за отдих, спортни и детски площадки с пари, отпуснати от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), съобщиха от екоинспекцията в Шумен.

Финансирани са 32 проекта на територията на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Шумен. Те са разработени от общини, кметства, училища, ОДК и детски градини, в рамките на  кампанията на Министерството на околоната среда и водите „За чиста околна среда 2015“.

Безвъзмездната финансова помощ за тази година е 231 812  лв. Тя ще се разпредели между 10 проекта на училища, 6 на детски градини и 16 на общини и кметства, избрани заради своята съдържателност, оригиналност на идеите и цялостно оформление.

Проектите на градините и училищата са до 5 хил. лв., а на общините – до 10 хил. лв. Община Нови пазар например е заложила в проекта озеленяване и изграждане на детска площадка в центъра на града. Община Велики Преслав е получила финансиране на идеята за изграждане на парк в село Драгоево – там ще се засадят дървета, цветя и храсти и ще бъдат поставени спортни уреди и беседка за отдих.

Шуменското село Вехтово пък ще се сдобие със заслон с каменно барбекю, според спечеления проект, информираха от РИОСВ. Повечето училища са искали пари за изграждане на спортни площадки в дворовете.

Целта на Националната кампания „За чиста околна среда 2015“ е да повиши екологичната култура на обществото и да популяризира съвременните начини за опазване на природата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама