Гръцката звезда Йоргос Даларас ще пее тази вечер в Созозпол

15:38, 05 авг 15 / Култура 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази вечер жители и гости на Созопол ще се срещнат с една от най-големите гръцки звезди Йоргос Даларас, който ще изпее за феновете си най-красивите гръцки песни. Концертът на звездата е от 20:30 ч. на стадион „Арена Созопол”, припомнят от Общината.

Даларас е изпълнител от световна величина и програмата му е заета с години напред. Когато го канят да изнесе концерт в България от екипа дали отговор, че това може да се случи едва през 2018 година. Когато разбрал, че концертът ще бъде в Созопол, самият изпълнител направил корекции в ангажиментите си и приел. Той обещава на организаторите на концерта да представи на публиката в Созопол най- доброто от своя репертоар.

За Йоргос Даларас пишат най-известните гръцки композитори като Микис Теодоракис, Ставрос Куюмдзис, Апостолос Калдарас и др. Сред музикантите , с които работи Даларас са Пако ди Лусия, Горан Брегович, Стинг, Питър Габриел и Ал ди Меола. Това дава отражение върху творчеството му и публиката в Созопол ще може да се наслади на най- доброто от неговия репертоар през различните му периоди.

През годините голямата гръцка звезда организира серия безплатни концерти, там откъдето навремето е тръгнал - малките квартали, училищата и площадите. „ По този начин смятам, че отвръщам на любовта на хората, с която ме даряват през годините”, е споделял неведнъж Йоргос Даларас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама