За една седмица наказаха над 100 души за неправилно паркиране в Сливен

15:08, 05 авг 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
126 нарушения за неправилно паркиране и престой са констатирани от полицейски служители в Сливен в периода от 31 юни до 2 август, съобщиха от полицията. На нарушителите са съставени актове. Работи се и по 9 сигнала за нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), подадени от граждани. 

При специализирани операции през изминалата седмица са констатирани общо 153 нарушения на ЗДвП. Установени са 8 неправоспособни водачи и 7 употребили алкохол. Образувани са 6 бързи производства за управление след употреба на алкохол над 1,2 промила и неправоспособност.

От 30 юни до 5 юли екипи на „Пътна полиция” с мобилни камери пък за заснели 250 нарушения на скоростта на територията на ОДМВР-Сливен. 

За месец юли служители на група „Охрана на обществения ред” към РУМВР-Сливен са съставили  54 акта на каруци, нарушили Наредбата на Община Сливен за забрана за движение в централата градска част, за липса на престилки, за престой в градски тревни площи и без необходимата регистрация. 

От полицията обясняват и, че продължава  работа по пакета от спешни мерки на ОДМВР-Сливен, целящи  максималното ограничаване на грубото и явно нарушаване на правилата за движение, намаляване на тежките пътни инциденти, нулева толерантност към отнемането на предимство  и грубото паркирането на пешеходни пътеки, върху тротоари, тревни площи и други места.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения по Закона за движение по пътищата на ел.адрес [email protected]. Сигналът трябва да съдържа снимка на нарушението, дата и час, място на нарушението (независимо дали това е видно от снимковия материал) и телефон за връзка с лицето, подало сигнала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама