Ремонтът около НДК готов до края на годината

14:59, 05 авг 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на пространството около Националния дворец на културата (НДК) в София ще приключи до края на годината, каза днес столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

„Виждат се тротоарите, които се ремонтират по всички булеварди и улици, граничещи с НДК. Работи се усилено и за подмяната на настилките в самия парк и за почистването на старите“, заяви тя и припомни, че е заложено подмяна на гранита там, където е нарушен, както и цялостна смяна на мрамора. "Много усилено се работи по парковата част и озеленяването. Фонтаните са готови и там вече вървят приемателни комисии, но няма смисъл да ги пускаме, докато не се разкрие целият парк", разясни Фандъкова.

Столичният кмет заяви още, че през последните години в София има над 140 км. обновена или нова улична мрежа. "Ремонтираме и малки улици“, заяви Фандъкова. "Предизвикателствата в това отношение са големи. Уличната мрежа е голяма. В годините назад не просто не са ремонтирани, но всички коли бяха по тротоарите и ги рушаха“, припомни тя. „Първите години започнахме масираните сваляния на колите от тротоарите и поставянето на анти паркинг колчетата. Тогава също имаше доста големи критики, но те се оказаха ефективни и това позволява сега, като се ремонтира тротоарът да не бъде изпочупван отново от колите“, допълни кметът на Столична община. „Намали се значително и поставянето на плочи и се премина към унипаваж, който е по-траен, а в кварталите се поставят и асфалтовите тротоари, където е възможно“, уточни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама