Обекти на общините ще преминат за стопанисване към ВиК- Шумен

14:36, 05 авг 15 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три новоизградени обекти на общините Велики Преслав и Никола Козлево да преминат за стопанисване, поддържане и експлоатация към действащия в обособената територия на асоциацията ВиК оператор- „Водоснабдяване и канализация“ ООД- Шумен. Това решение е взето на днешното общо събрание на Асоциацията по ВиК в област Шумен.

Събранието е било свикано от областният управител Донка Иванова в качеството й на председател на асоциацията, съобщават от Областна администрация.

Два са обектите в община Велики Преслав - „Градска пречиствателна станция за отпадъчни води“ и „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в град Велики Преслав“, чрез който е изградена канализация на квартал Кирково, подменена е остарялата водопроводна мрежа в квартала и е рехабилитирана водопроводната и канализационна мрежа на други пет улици в града.

В община Никола Козлево със средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството е изграден обект за допълнително водоснабдяване на село Ружица, с което е решен дългогодишен проблем с нарушено водоснабдяване за жителите на това населено място.

Предстои през следващата седмица да се извърши предаването на обектите от общините към ВиК оператора.                      

Асоциацията по ВиК в област Шумен е учредена през 2010 година.  По закон държавата в лицето на областния управител участва в асоциацията с 35% дял. Останалите 65% се разпределят между общините, като дяловото участие на всяка от общините е различно и се определя съобразно броя на населението във всяка община.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама