Кабинетът откри 10 пречки пред инвеститорите, 5 месеца ще пише мерки

14:15, 05 авг 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Правителството откри 10 проблемни области пред инвеститорите в България и до края на месец януари 2016 г. работни групи в съответните ведомства ще трябва да предложат конкретни мерки – законодателни, административни и др., за преодоляването им. Това става ясно от съобщение на пресслужбата на кабинета.

За целта днес министрите са одобрили анализ на пречките за нарастването на инвестициите и списък с основните проблемни области, обхващащи регулаторни пречки, пряко свързани с инвестиционния процес в България, както и по-широките проблеми на бизнес средата.

Те са:

присъединяване към мрежите на техническата инфраструктура (електричество, газ, вода), в т.ч. срокове, брой процедури и разходи; разрешителни за строителство - брой процедури и време за тяхното изпълнение; несъгласуваност на административните процедури, свързани с реализацията на инвестиционните намерения и забавяне при предоставянето на услугите от централната и местната администрация; често променящо се законодателство; отсъствие на изградена пътна инфраструктура или лошо състояние на съществуващата; липса на специалисти в търсени от бизнеса области и лошо качество на професионалното образование; независимост на съдебната система и корупция ниска ефективност на правната рамка за разрешаване на спорове; административни процедури във връзка с международния стокообмен и съпътстващи разходи при внос и износ; време за плащане на данъци

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама