Инспекцията по труда нищи случая със загиналия работник в „Меден рудник“

14:11, 05 авг 15 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаската инспекция по труда се зае със случая на падналия от 7-ия етаж вчера Николай Найденов. Мъжът загина на място, след като се опитвал сам да санира жилището на близък роднина в к-с „Меден рудник“.

Пред Topnovini.bg директорът на Инспекцията по труда Павлин Васков обясни, че в случая не става въпрос за класическа трудова злополука, тъй като по предварителна информация лицето не е било наето от фирма. Въпреки това органите са длъжни да проверят при какви условия е санирал чуждо жилище Найденов.

Още вчера служители на Инспекцията по труда в Бургас са обходили мястото на инцидента, като и към този момент продължават да събират информация затова по какъв начин точно е бил нает загиналият.

„Буквално самото разследване не може да приклчючи за 24 часа, но мисля, че в рамките на седмица или десетина дни ще имаме конкретни мерки по случая“, коментира Васков.

По думите му подобни случаи, на взети на приятелски или роднински начала майстори в България, не са изобщо малко и този по всяка вероятност е точно такъв. „Знаете, че българите сме свикнали да търсим помощта на приятели за ремонти, в което разбира се няма нищо лошо, освен ако това не води до подобни инциденти“, допълни още шефът на Инспекцията по труда.

По случая вече е самосезирала и прокуратурата.

Припонмяме, че 39-годишният Николай Найденов загина на място след полет от последния етаж на блок 81 в бургаския комплекс „Меден рудник“. Мъжът се стоварил на площадката пред входа след като обезопасителното му въже се скъсало.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама