Отмениха новия ПУП на Чайка

13:48, 05 авг 15 25 842 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият Подробен устройствен план (ПУП-ПРЗ) на варненския квартал Чайка бе отменен на днешното заседание на Общинския съвет във Варна. С 39 гласа "за", един "против" и един "въздържал се" бе гласувано отпадането на ПУП-а. Съветниците взеха това решение след множеството протести на жители на квартала срещу приетия през март нов устройствен план, който предвиждаше сериозно застрояване в зелените плащи.

Решението бе посрещнато с ръкопляскания от присъстващите в зала "Пленарна" жители на кв. Чайка. Против отмяната единствено гласува Ради Радев от СДС-ДА, а "въздържал се" беше Христо Атанасов. Марица Гърдева от ГЕРБ призова колегите си да не ползват протеста на гражданите за свои цели и да си спомнят, че преди няколко месеца всички са гласували "за" приемането на ПУП-а.

Станислав Темелков от ПП "Атака" благодари на жителите на квартала, че са отстоявали позицията си докрай и са показали, че с подобни действия може да се отмени важно за квартала и града решение.

По-рано днес стартът на сесията бе буквално бойкотиран от събрало се множество протестиращи. Цялата зала "Пленарна" бе изпълнена с плакати, показващи недоволството на гражданите от предлаганите управленски решения. Стигна се и до леки сблъсъци между съветници и граждани, като атмосферата донякъде се успокои след появата на кмета Иван Портних, който изрази подкрепата си за гражданите, но припомни, че предстои много работа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама