259 служители на Община Русе са преминали различни обучения през последната година

13:33, 05 авг 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
259 служители на местната администрация в Русе са преминали обучения по различни компетентности в рамките на проекта "Община Русе – интелигентна и ефективна държавна администрация". Той се е осъществил в рамките на 1 година с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет".

Стойността му е 172 073.93 лв.

Днес неговият екип с ръководител секретарят на Общината Димитър Генков и зам.-кметът Страхил Карапчански представиха основните резултати от проведените дейности.

Обучени са 99 служители по специфични компетентности по програмите на Института за публична администрация.

Чуждоезиково обучение по специализиран английски език са преминали 20 служители на общинската администрация, които активно поддържат контакти с чуждестранни партньори и използват езика в ежедневната си работа. Курсът е включвал и повишени комуникативни и презентационни умения на английски език на служителите.

Обучения по т. нар. "меки умения", включващи теми като лидерство, справяне с конфликтни ситуации, работа в екип, презентационни умения, са преминали общо 140 служители, от които 40 на ръководни позиции и 100 на експертни. Проведени са и 4 тридневни обучителни семинари във Велико Търново, Горна Оряховица, Трявна и Силистра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама