Пепа Деведжиева: Заставаме зад кандидатурата на Здравко Димитров за кмет на Пловдив

13:24, 05 авг 15 / Политика 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДСБ застава твърдо зад кандидатурата на Здравко Димитров за кмет на Пловдив. Това заяви за Пловдив Topnovini.bg лидерът на "Демократи за силна България" в Града под тепетата Пепа Деведжиева.

Като аргументи тя изтъкна, че Димитров е политик от дясното политическо пространство и винаги е бил там. "Той доказа, че може да бъде управленец, доказа, че няма да изневери и да допусне да се проформатира, печелейки кметското място", каза Деведжиева.

По думите й в следващите 10-ина дни Реформаторският блок ще има категорично решение кой ще бъде излъчен или подкрепен като кандидат. "Водят се разговори, които са доста динамични. Кръгът вече е стеснен, изяснен е броят на евентуалните кандидатури. Уважавам всички кандидати, които са заявили участието си в предизборната битка, и всеки има своите достойноства и смята, че заслужава да спечели тази битка", коментира още Деведжиева.

Това, което е ясно, е, че Реформаторският блок няма да влезе в коалиция съвместно с Патриотичния фронт в подкрепа на Славчо Атанасов, заяви лидерът на ДСБ в Пловдив.

"По принцип не е невъзможно да подкрепим кандидати на ГЕРБ, но тогава, когато е изчерпана 100% нашата възможност да намерим лице, зад което да се обединят партиите от Реформаторския блок", каза още Деведжиева. Тя изтъкна, че от РБ няма нищо против десни формации да подкрепят техни кандидати, а защо не и в някои общини ГЕРБ да подкрепи кандидат на Реформаторите.

Лидерът на ДСБ в Пловдив подчерта, че където има силни фигури по места, те може да бъдат подкрепени, както това ще стане за Стамболийски - Гиньо Ганев (гражданска квота), Калояново - Георги Георгиев (СДС), Карлово - Емил Кабаиванов (СДС). "Категорични сме, че няма да подкрепяме и не желаем подкрепа на ДПС, БСП и "Атака", заяви Деведжиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама