Очакъляване на ул. “Цвята Кънчева” в Шумен искат живеещите там

13:16, 05 авг 15 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очакъляване на ул. “Цвята Кънчева” в Шумен искат гражданите живеещи там. “Проблемът с настилката дойде след разкопаването на отсечката и полагането на нови тръби за канализацията. Сега всичко е пръст и пепел, а при дъжд по улицата няма да може да се минава”, обясни един от живеещите там Тодор Стоянов. Той разказа, че преди много време 33 от живеещите на ул. “Цвята Кънчева” подписали искане до Общината отсечката да бъде асфалтирана или поне очакълена. Дори поканили медиите и ги запознали с проблема. От кметството тогава им отговорили, че част от трасето не е в регулация, но с това всичко приключило. Така хората за своя сметка покрили отсечката с чакъл. Дори се наложило да събират от улиците изронения асфалт, който оставал след ремонтите. Така си докарали неприятности с инспекторите по Наредба 1. После обаче кметът Красимир Костов им изпратил похвално писмо за находчивостта да се оползотворява ронения асфалт. “Това беше. Свършихме всичко сами, първо ни нахокаха, после ни похвалиха”, спомня си Тодор Стоянов.

Мъжът обясни, че след полагането на новите тръби настилката е премахната, а багерите са нанесли поне 30 сантиметра пръст. “Отсечката е стръмна и при ремонта се оказа, че част от канализацията е запушена. Сега се опасяваме, че при дъжд, шахтите отново ще се запушат. За прахоляка и калта не ми се мисли”, жалва се Тодор Стоянов.

Притеснени от ситуацията хората от ул. “Цвята Кънчева” в Шумен се срещнали с ресорния зам.-кмет Иван Йонков, по думите на Стоянов обаче без резултат. От фирмата изпълнител пък обяснили, че тяхната работа приключва с полагането на тръбите, а възстановяването на настилката по улиците не е тяхна грижа.

ТОП НОВИНИ потърси за мнение кметът на Шумен Красимир Костов. Той отговори, че знае за проблема, в момента не е в града и не може да даде подробности, но ще се работи за отстраняването му. “Фирмата изпълнител трябва да свърши работата си до край и да се възстановят трасетата. Така е по договор”, бе лаконичният коментар на кмета Красимир Костов.

От своя страна Тодор Стоянов се заканва, че няма да остави нещата така и ако е нужно отново ще се обърне към медиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама