ДСБ подкрепя Гиньо Матев и Ради Минчев за кметове на Стамболийски и Перущица

12:20, 05 авг 15 / Политика 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Демократи за силна България" (ДСБ) застава зад кандидатурите на Гиньо Матев и Ради Минчев за кметове съответно на общините Стамболийски и Перущица. Това съобщи лидерът на ДСБ в Пловдив и член на националното ръководство на партията Пепа Деведжиева на пресконференция днес в Пловдив.

"Обръщаме поглед към малките общини, те бяха позабравени от нас през последните години, но сега искаме да поправим грешката си и да поставим ново начало отгоре надолу", заяви Деведжиева.

"В настоящия си мандат заложих на три основни теми - културно-историческото наследство, спортната инфраструктура и привличането на инвеститори в земеделието и бизнеса", каза Ради Минчев, който в момента е кмет на Перущица. По думите му Община Перущица е спечелила много европроекти. Предстои да се насочат усилия към инфраструктурата в общината - пътища, тротоари, улици, площади, паркови пространства, археология. "Продължаваме да надграждаме постигнатото до тук", категоричен бе Минчев.

Гиньо Матев, който е роден и живее в Стамболийски, е добре познато лице на пловдивчани. През 2007-2011 г. той бе кмет на пловдивския район "Тракия", в момента е общински съветник в Пловдив. "Смятам и в Стамболийски да работя с гражданите така, както го правех в район "Тракия", зарече се Матев.

Той припомни, че жителите на "Тракия" са 74 хил., а на община Стамболийски - 21 хил. души, но самостоятелността, голямото землище, селата, които са част от община Стамболийски, са голямо предизвикателство. Според Матев създаването на Граждански съвет, който да бъде коректив и с който кметът да споделя взимането на решения, е нещо, от което гражданите на Стамболийски имат нужда.

Като приоритети Матев посочи привличането на инвестиции, подобряване на зелената система и екологията, увеличаване на социалното подпомагане. "Данъци няма да се вдигат", категоричен е Матев.

"Това са кандидатите, които ДСБ подкрепя, но съм убедена, че зад тях ще застане и целият Реформаторски блок", увери Пепа Деведжиева. Тя бе категорична, че ДСБ би подкрепило кандидати на други десни формации, но не и на ДПС, "Атака" и БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама