Обявиха конкурс за директор на кукления театър в Търговище

11:49, 05 авг 15 / Култура 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерство на културата обяви конкурс за директор на кукления театър в Търговище. Кандидатите за поста трябва да подадат документи до 14 август, а този който бъде избран ще има четиригодишен мандат начело на културната институция.

Изисква се висше образование в областта на изкуствата или хуманитарните науки с професионално направление „Театрално изкуство” или „Филология”. Нужен е и професионален опит в областта на културата от минимум 3 години. Очаква се кандидатите да са способни да формират цели, пътища за тяхното постигане и очаквани резултати, да имат организационна компетентност и способност за планиране и организиране, да могат да работят в екип, както и да предлагат иновационни решения в рамките на съществуващите указания и процедури.

От кандидатите се изисква да представят концепция за развитието на Куклен театър - Търговище за срок от четири години, която да съдържа подробен репертоарен план с постановъчни екипи за първата година, тенденции в развитието на репертоара за останалите години - жанрови намерения, постановъчни екипи, възможности за разширяване на зрителската аудитория. Във финансов план следва да се прогнозира броя спектакли  и зрители за една година и средна цена на билета. Очаква се концепцията да предвижда и съвместни проекти с други театри, международни организации и други културни организации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама