ДПС избира между трима за кмет на Шумен

11:42, 05 авг 15 / Политика 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът Бюнямин Хасан, зам.- кметът по здравеопазване на община Шумен Седат Кадир и  стоматологът д-р Танер Тасин са евентуалните кандидатури за кмет на Шумен, предложени от общинските организации на ДПС.

Според временно изпълняващия длъжността общински председател на партията Бюнямин Хасан засега това са само номинации на местните структури.

По процедура до 16 август трябва да приключат събранията на общинските организации, като досега са проведени 10 от общо 17 събрания. След това предложенията за кандидати за кметове и общински съветници ще минат през общинския съвет на ДПС, до 23 август – през областния съвет на партията, оттам в Централното ръководство на движението и до средата на септември ще бъдат ясни окончателните кандидатури.

“Ситуацията е спокойна, няма сътресения, повечето от предлаганите кандидати за кметове на кметства са досегашните. За листата за съветници са посочени около 15 имена, сред тях има доста нови кандидатури”, допълни Хасан.

То припомни, че ДПС е трета политическа сила в Шуменско и засега намеренията са да участва самостоятелно на изборите – с отделна листа за съветници и кмет на Шумен, както и във всички общини на областта.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама