С любовна история започва новият сезон на "Фортисимо фест" в Пловдив

10:37, 05 авг 15 / Култура 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С любовна история започва новият сезон на "Фортисимо фест" в Пловдив, съобщават организаторите. На 30 август на Античния театър пловдивчани ще гледат спектакъла Love story под диригентството на Максим Ешкенази и с участието на виртуозния френски китарист Емануел Росфелдер. Редом с тях на сцената излизат актьорите Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, както и световната шампионка по бийтбокс Адриана Николова-Печенката.

В програмата са включени най-разтърсващото произведение на Чайковски - увертюрата фантазия "Ромео и Жулиета", както и жизнерадостните танци от "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн. Бродуейската любов преминава във филмовата драма "Ново кино Парадизо", нарисувана с музиката на Енио Мориконе, както и най-известния концерт за китара от Хоакин Родригес - “Аранхуес”. "Танго" от Астор Пиацола, “Астурия” от Исак Албенис и още много незабравими теми ще заплетат и разнищят любовните истории.

По инициатива на Софийска филхармония като продължение на кампанията "Имаш запазено място" всички ученици от НУМТИ "Добрин Петков" и студенти АМТИИ - Пловдив са поканени да посетят събитието напълно безплатно, срещу представена ученическа карта или студенстка книжка.

"Фортисимо фест" се случва благодарение на фондация "Америка за България" и в партньорство със Софийската филхармония.

Билети се продават на касата на Билетния център в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама