Лиляна Павлова намекна за поскъпване на винетките

10:10, 05 авг 15 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В момента се правят анализи относно цената на винетките и на по-късен етап ще се даде информация, заяви в сутрешния блок на бТВ регионалният министър Лиляна Павлова.

„Пет години цената на винетката не е вдигана. 67 лв. годишна винетка с приходите, които имаме, едва стигат да се прави текущ ремонт и поддържане на пътищата”, каза тя. При едно увеличаване на приходите, на което се разчита след въвеждането на тол таксата, ще има възможност да се реинвестира в по-добра поддръжка на пътищата, отбеляза още министърът.

Относно въвеждането на тол такси, Павлова, припомни, че няма да има такива за автомобилите. Предвижда се тол такса за изминато разстояние да заплащат единствено тежкотоварните автомобили над 3,5 тона, а леките автомобили да продължат да плащат винетка, но тя да бъде електронна.

Според стратегията на Световната банка, трябва значително да се увеличат инвестициите в пътища, което ще доведе до увеличение на таксите за ползване, каза в допълнение тя. Въвеждането на тол таксите ще бъде през 2017 г. или през 2018 г., сподели Павлова, като подчерта, че преди това трябва да бъде изградена системата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама