Помагат на младежи от селата да продължат образованието си в Търговище

10:10, 05 авг 15 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
10 младежи от търговищкото село Вардун ще бъдат подкрепени, за да продължат образованието си след осми клас в средните училища в Търговище. Това обявиха от Клуба на нестопанските организации, които през този месец стартират нов проект – “Равен шанс”, финансиран от Тръст за социална алтернатива. Чрез него ще бъде осигурен транспорт за учениците до града, както и част от учебните материали.

В същото време започва и вторият етап на проект «Готови за училище», който ще се реализира през новата учебна година. Ще продължи работата с детските градини, с които се работеше и до момента в Търговище,Омуртаг и село Камбурово. "Новите градини, с които ще работим са в градовете Ценово, област Русе, Велики Преслав и Върбица." обявиха от Клуба на НСО. Подкрепата включва заплащане на таксите за деца, които са включени в проекта от миналата година, медицинските изследвания и учебните помагала.

Целта на Програмата е включването на деца от най ранна възраст в образователната система и подготовката им за постъпване в първи клас, разказаха от неправителствената организация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама