Българският отбор с Вали Митев стана седми на Европейския шампионат по ускорен шах до 14 години

09:55, 05 авг 15 / Спорт 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 3 победи, 3 загуби и 1 равен мач и общо 7 точки българските шахматисти финишираха седми на Европейския шампионат по ускорен шах, който се провежда в Нови Сад. Това информираха от СКШ „Плевен XXI“. Безапелационни победители станали шахматистите на Сърбия, които са събрали 12 мач-точки от 14 възможни. Сребърните медали с 11 т. е заслужил отбор Каиса, съставен от руски и украински състезатели. С 10т. Беларус са спечелили бронзовите отличия.

Българският тим е бил в състав: Валентин Митев от Плевен и Иван Кочиев, Ивайло Кирилов, Галя Читакова и Павел Павлов, всички от Пловдив.

Най-добър резултат - 3,5 т. е направил втората дъска Иван Кочиев, който се е състезавал точно във възрастовата група на шампионата - момчета до 14 г.

Плевенският шахматист Валентин Митев, който играе в по-долна възрастова група-до 12г., е поел тежестта на първата дъска и е финиширал с 2,5 т. срещу изявените си противници.

Ивайло Кирилов и Павел Павлов са изиграли по 3 партии с резултати съответно по1,5 т. и 2 т., а момичето в отбора Галя Читакова е завършила с 1,5 т.

Европейската отборна надпревара се е провела на 3 и 4 август. Първенството приключва днес с най- бързата контрола блиц.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама