Лиляна Павлова: Новото съоръжение по "Хемус" при Белокопитово е прекрасно

09:34, 05 авг 15 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обяви в ефира на "Нова телевизия", че новото пътното съоръжение при Белокопитово по автомагистрала "Хемус" отговаря на всички проектантски норми, прекрасно е и може би защото е ново и още малко хора са минавали през него, се подлага на критика.

Съоръжението, което беше пуснато в експлоатация само преди дни, предизвика множество коментари за това дали е удобно за шофьорите и могат ли те лесно да се ориентират в него. Имаше редица доводи, че това не е така.

Тези мнения Павлова коментира с думите, че в България от футбол, политика и пътища разбират всички.

"Дори и най-големите му критици във "Фейсбук" като минаха през него, видяха, че има и ляв, и десен завой и дава възможност за безконфликтно преминаване", обобщи тя.

В отговор на въпрос защо на мястото не е изградена традиционната "детелина" шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" посочи, че особеностите на терена са предопределили това проектантско решение. Допълни, че идеята е тук да се събират две магистрали - "Хемус" и бъдеща от Русе, които трябва да имат аналогичен подход, което било и направено.

Спорните места в съоръжението се отнасят до тези, които през него искат от София да стигнат до Русе, което пътният шеф за пореден път обяви за нелогично, но посочи, че е предвидено като възможност и предупреди, че тези шофьори трябва да гледат не само знаците, но и маркировката, за да не влязат в конфликт с другите преминаващи.

Лазаров обясни и че конфликтните точки, сочени в множество коментари във "Фейсбук", са с такива дължини, които са заложени и при стандартните "детелини", а не са по-къси, както смятат много хора.

Съоръжението, което се оказа проектирано през 1984 г. предвижда, че основният поток автомобили не е от Шумен към Варна и от София за Русе и съответно той е подчинен на главните трасета от и за Варна.

В отговор на въпрос Павлова посочи, че от оставащите за дострояване 250 км по "Хемус", за 60 вече е проведена тръжна процедура - за трасето от Ябланица до разклона за Плевен и се очаква най-късно догодина да започне строителството, което по проект ще трае 2 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама