Магистралата до Благоевград ще е готова до края на октомври

09:06, 05 авг 15 / Политика 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътният възел "Белокопитово" функционира добре и създава възможност за безконфликтно преминаване, отбеляза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в ефира на Нова ТВ.

Тя каза още, че съоръжението отговаря на всички норми и подобно нещо се прави за първи път в страната ни. Тя предположи, че то е предизвикало и коментари сред хората, защото е ново и различно.

„Дори най-големите ни критици във "Фейсбук", когато минаха и заснеха, видяха, че има и ляв завой, и десен завой, и окачване, и слизане във всички посоки и всички направления, които обслужва”, каза Павлова и отбеляза, че според нея няма проблем.

Магистралата плюс пътния възел са проектирани 80-те години, сподели тя. Само на участъка на първите 3 км има 2 тунела и на следващите 30 км още 2 тунела, като единият е дълъг 700 м, а другият е над километър.

„Това строителство ще е много сложно с големи пътни възли, сложни съоръжения и много на брой тунели”, сподели още тя. В бъдещата магистрала „Струма” последният лот, който предстои да бъде изграден, участъкът при Кресненското дефиле, също ще има комбинация от много на брой малки тунели, полутунели, виадукти и сложни съоръжения.

Пътят от София към Кулата е най-натовареният път в България, отбеляза Павлова.

Участъкът от магистралата между Сандански и Кулата е пуснат и в момента се изгражда този към Благоевград, който ще бъде довършен до края на месец октомври. Остава да се довърши участъкът при Кресненското дефиле, който включва три подучастъка – от Благоевград до Крупник, този в самото Кресненско дефиле и от Кресна до Сандански. Регионалният министър изрази надежда до 2023 г. да е готов целият път София – Кулата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама