Очакват се протести на сесията на Общинския съвет във Варна

07:40, 05 авг 15 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест различни групи протестиращи се очаква да изразяват своето недоволство на днешната сесия на Общинския съвет във Варна. На заседанието, което започва в 9 часа и най-вероятно ще е последното за този мандат, демонстрация ще направят жителите на квартал "Чайка" заради приетия ПУП на квартала.

Многоброен се очаква да бъде и протестът на търговците и ресторантьорите, които искат промени в наредбата, регламентираща тротарното право. На последната комисия по финанси те настояваха исканията им да бъдат разгледани, но след като това не се случи, бизнесът обяви, че ще протестира на сесията.

Демонстрация ще има и от служителите на частния превозвач "Транстриумф". Линиите, които досега обслужваше дружеството ще бъдат взети от общинската фирма "Градски транспорт" и служителите на частния превозвач негодуват срещу това, че ще останат без работа.

Най-многолюден се очертава да бъде протестът срещу построяването на социален блок в квартал "Възраждане".  На заседанието на Общинския съвет трябва да бъде приета Стратегия за интеграция на ромите. Жителите на квартала се опасяват, че с гласуването на документа, ще се даде зелена светлина за настаняване на роми в бъдещия блок.

Група жители от квартал "Изгрев" също ще протестират пред съветниците заради липса на канализация и водопровод повече от 10 години.

Шестият протест е на феновете на Спартак, които чакат решение за базата на СК "Локомотив". Те настояват тя да бъде предоставена за безвъзмездно ползване на ФК "Спартак Варна. Тъй като все още няма яснота дали това ще се случи, привържениците също се очаква да нахлуят на сесията".

Иначе на днешната сесия се очаква да бъдат приети още важни за града решения. Сред тях са приключване на проектите са ПСОВ Златни пясъци и ПСОВ Варна, удължаване на срока на договорите с фирмите за сметопочистване в районите "Аспарухово" и "Одесос", учредяванена сдружение "Варна- европейска младежка столица", създаване на "Социална чайна" и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама