Обществен форум ще подпомага общинските политики в Стара Загора

07:07, 05 авг 15 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществен форум ще работи за по-ефективно участие на гражданите, гражданските и бизнес организации при формулирането, реализирането и мониторинга на общинските политики в Стара Загора, съобщиха учредителите му.

Повече от 20 организации създадоха  Обществен форум за партньорство с местната власт (ОФПМВ). Той е местна платформа на граждани, граждански и бизнес организации от Стара Загора. Общественият  форум функционира като доброволно обединение на физически и юридически лица, желаещи да работят по подобряването на местната среда. Участието в него не е обвързано с членски внос и не накърнява автономността, спецификата и особеностите на неговите членове.

Мисията на Форума е да подпомага публичността и прозрачността в местната власт.

Учредителите ще подпишат споразумение за партньорство помежду си, а следваща стъпка е подписване на Меморандум за партньорство с местната власт.

Структурата ще бъде представлявана от координационен съвет, съставен от шест лица, излъчени от работните групи по ресорните приоритети: Социални политики и здравеопазване; Икономическо развитие; Наука, образование, младежки дейности и спорт; Екология и градска среда; Култура, изкуство и туризъм, както и един главен координатор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама