Фирми и мениджъри на "Лукойл" в Румъния с обвинения за пране на пари

21:42, 04 авг 15 / Свят 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Румънската прокуратура е обвинила в пране на пари дъщерни фирми на руската петролна компания„Лукойл“ и някои от нейните мениджъри, съобщава информационната агенция Медиафакс.

Внесени са осем обвинителни актове – срещу две юридически и шест физически лица. Според прокуратурата на румънската страна са нанесени вреди в размер на близо 1,8 млрд. евро.

В началото на юли прокуратурата към Апелативния съд в румънския град Плоещ повдигна обвинения срещу дъщерните компании "Петротел-Лукойл" (Petrotel-Lukoil) и "Lukoil Europe Holdings Bvatrium Olanda" за пране на пари и недобросъвестно използване на капитала на компанията, припомня румънската агенция Медиафакс. От „Лукойл“ категорично отхвърлиха обвиненията.

Сега агенция Медиафакс уточнява, че срещу двете компании са внесени обвинителни актове съответно за пране на пари и за съучастие в недобросъвестното използване на капитала на компанията.

Сред шестимата обвинени мениджъри има трима руснаци: генералният директор на "Петротел" Андрей Богданов и неговите двама заместници - Алексей Воинцев и Олга Кузина. Останалите обвинени са молдовският гражданин Андрей Раца, член на Борда на директорите, и румънските граждани Дан Дънулеску, заместник генерален директор, и главният счетоводител Дорел Дуцу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама