Съдът даде ход на делото срещу Гриша Ганчев

21:14, 04 авг 15 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спецсъдът отказа да прекрати делото срещу Гриша Ганчев и още девет души, въпреки доводите на техните защитници. Като мотив за прекратяване на процеса адвокатите изтъкнаха, че прокуратурата не е спазила всички срокове при внасяне на обвинителния акт, след като той вече веднъж беше върнат. Спецсъдът не се съгласи с това и даде ход на делото, което ще продължи с разпити на свидетели.

Собственикът на “Литекс” и още девет души са подсъдими за 711 хил. лв. неплатен ДДС от продажба на захар без фактури. Гриша Ганчев има и обвинение в закана за убийство към бившия шеф на НАП Красимир Стефанов. След като бе даден ход на делото, Стефанов обясни пред съда, че няма да се конституира като частен обвинител и граждански ищец.Пред медиите поясни, че не е получавал заплахи от Ганчев.

Адвокатът на Гриша Ганчев, Татяна Дончева обясни, че може да представи ревизионен акт, с който да докаже, че данъците на фирма „Литекс комерс“ са платени. Тя заяви, че делото се водело срещу личности, а не за престъпни деяния. Т. нар. „захарно дело“ ще продължи есента, когато ще бъдат разпитани първите свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама