Смущения във водоподаването ще има довечера в Стара Загора

15:56, 04 авг 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Заради авария на тласкателен водопровод на помпена станция „Ягода” довечера може да има смущения във водоподаването в Стара Загора”, съобщи инж. Румен Райков, управител на „ВиК” Стара Загора.

По думите му вода няма да има от 22.00 до 2.00 часа в района на Аязмото и по високите етажи на блоковете в квартал „Три чучура-север”.

„Проблемът отново е с помпената станция, която бе ударена от мълния на 27 юли т. г. От тогава вече за трети път излиза от строя”, обясни Райков.

Припомняме, че на 27 юли мълния  порази помпената станция "Ягода", която снабдява с вода Стара Загора..  Инцидентът е станал въпреки наличието на гръмоотводи в  подстанцията.  В продължение на осем часа съоръжението е било извън строя и само бързата и адекватна реакция на служителите на "ВиК"  е предотвратила спирането на водата в  областният град тогава.

По странна случайност гръмотевицата е успяла да премине покрай гръмоотводите и намирайки пролука през незначителна по размери дупка, е поразила елтаблото.

След удара първо е изгоряла защитата, което довело до блокиране на всичките четири помпи на долния подем на подстанцията. Блокирането на помпите пък станало причина водата да тръгне обратно, в резултат на което се получил хидравличен удар, който разкъсал на две места стоманената тръба, захранваща Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама